PASSEJADA PEL BARRI: ORIGEN DEL BARRI DE LA FONT D’EN FARGUES

Itinerari 1 – Origen del barri de la Font d’en Fargues

La finalitat de l’itinerari és conèixer l’origen de la urbanització del barri: terres majoritàriament de can Fargues i de can Pujolet, antics conreus de vinyes i garrofers. El paper del tramvia elèctric i l’arribada dels estiuejants de Barcelona i de les persones que “venien a fer salut” per prescripció mèdica, com a factors (entre d’altres) per a la urbanització del barri. Construcció de les primeres cases a prop de la carretera d’Horta (passeig de Maragall). Recorregut per alguns carrers del barri.

Trobada – Lloc: carrer de Peris Mencheta cantonada passeig de Maragall Hora: les 11, amb una durada d’unes 3 hores amb un recorregut circular.

Aspectes – Comunicació amb Barcelona (finals segle XIX principis del XX): carretera d’Horta (pg. Maragall) – tramvia de vapor i tramvia elèctric 🡺 factor important per a la urbanització d’antigues terres agrícoles i forestals. Propietaris de finques agrícoles dels entorns – can Fargues, can Pujolet, can Carabassa. Can Fargues – origen del barri – Projecte de parcel·lació de les antigues terres agrícoles. Primeres cases en terres de can Fargues a primers del segle XX (a l’inici del passeig de la Font d’en Fargues: can Giol, dues cases modernistes…)

Recorregut – c. Peris Mencheta / pg. Maragall – av. Frederic Rahola – c. Mossèn Josep Bundó – c. Can Pujolet – (dreta) c. Verema – c. Canonge Almera – c. Pedrell – pg. Font d’en Fargues – pg. Maragall (final) *És recomana portar calçat còmode i aigua, el barri té moltes pujades

Organitza: Grup d’Arxiu i Memòria

Places exhaurides. Si et vols apuntar a la llista d'espera envia un correu a: info@casalfontdenfargues.cat.

Data

27 gen. 2022
Finalitzat

Horari

11:00 - 13:30
Categoria

Deixeu un comentari

Go to Top